Sunday, January 20, 2013

Kuala Lumpur

Seiklused Taimaal möödusid imekiiresti ja aeg oli edasi liikuda. 10.dets.2011 kell 17.20 lendasime Qatar Airwaysiga edasi Kuala Lumpurisse. Kuala Lumpuris oli plaanis Hiinalinnas turul käia ja ka hotell sealt võtta. Lasime taksol ennast sinna viia. Vaatepilt oli ehmatav,mis seal avanes.Mitu kõrvaltänavat oli tihedalt kauplejaid täis.Ja rahvast oli tohutult.Üritasime samalt tänavalt hotelli leida,kuid esimesed 3-4 hotelli olid täis. Lõpuks leidsime hotelli,mis oli eriti karm :( 1 tärni vast.Uksed olid trellitatud, 4-5 korruseline ühika taoline. Tuba oli ilma aknata ja nii pisike,et 5 voodit mahtus hädavaevu ära.Ja mingi suur prussakas jooksis mööda põrandat ringi. Nii hullus kohas pole ma oma elu jooksul veel ööbinud.
Panime asjad ära ja siis turule shoppama ja sööma.Turult sai igasugust nänni ostetud-särke,sokke,jalanõusid jne.Ei saagi aru,mis originaal ja mis järgi tehtud. Müüakse näieks Diesel ja muid tuntud firmade jalanõusid,kuid ette rutates võib öelda,et Eestis pidasid need ainult 3 kuud vastu ja läksid laiali :(
Järgmine hommik põgenesime hotelist õige varakult minema.
Järgnevaks kaheks ööks broneerisime kesklinna neljatärni hotelli sviidi. Tahtsime ennast ikka normaalsete inimestena tunda.Eelmine öö oli täielik shokiturism :)
Ja odavam oli sviit võtta,kui üks kahene ja üks kolmene tuba.
Pikutasime päeval hotelli basseini ääres.Hotellitoa aknast avanes ilus vaade Kuala Lumpurile ja tema maailmakuulsale Petronase kaksiktornidele.Petronas on Malaisia õli ja gaasikompaanii,millel on filiaalid 35 riigis ümber maailma ja firma kuulub maailma 100 suurima firma hulka. Need kaksiktornid ongi nende peakorteriks.Samuti asub selles tornis veel paljude firmade kontoreid ja üüripindu. Ja lisaks on tornide all esimesed 6 korrust tohutud kaubamajad.Muide,hinnatase seal päris kallis.
Õhtul käisime neid torne lähemalt vaatamas ja linna uudistamas.Pimedas olid need kaksiktornid veel ilusamad.Tornide kõrgus on 452 m ja aastatel 1996-2003a oli tegu maailma kõrgeima hoonega.
Et seda torni külastada,tuleb hommikul kell 8.30 järjekorda minna,et pilet osta ( 20 eurot).Ja iga päev lastakse ainult teatud arv turiste torni.
Algul viiakse turistid klaasist sillani (170 m) ,mis kahe torni vahel on.Juba sellelt  kõrguselt allavaatamine oli hirmuäratav.Samuti tundsid,kuidas jalgealune kergelt kõigub tuule käes.
Edasi viidi liftiga veel kõrgemale,peaaegu torni tippu,360 m kõrgusele. sealt avanes imeilus vaade tervele linnale.
Väike video Petronase tornidest http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UKM3AQJds3E#!
Päeval tegime ka paaritunnise linnaekskursiooni kahekorruselise lahtise bussiga.Buss tiirutas linna vahel ja giid näitas linna huvitavamaid kohti. Kesklinn on väga ilus-kiiskavad pilvelõhkujad.Kuid linna ääre poole liikudes oli näha kõrgeid maju,mis nägid väga väga koledad ja räämas välja.Tohutu rikkus kõrvuti vaesusega.Nagu Aasias ikka.
Ja oligi käes 13 detsember,kui me pidime õhtu kell 20.35 minema lennule Kuala Lumpur-Abu Dhabi-Milano. Esimene lend kestis 7 tundi 20 minutit.Vahepeal Abu Dhabi lennujaamas 2 tundi passimist ja järgmine lend kestis 6 tundi 55 minutit.
Milanosse jõudsime kell 6.20 hommikul Malpensa lennujaama.Kuna meil oli lend järgmine päev kell 07.05 Ryanairiga Bergamo lennuväljalt Riiga,siis pidime rongiga sõitma ühest lennujaamast teise lennujaama lähedale,kus meil oli hotell broneeritud.Kahe lennujaama vahe on 95 km. Vajaliku rongi leidsime küll ruttu üles,kuid pileti ostmiseks kassat ei leidnud.Arvasime,et saab rongist ka osta. Nagu hiljem selgus,rongis kontolöre ei näinud ja me lihtsalt sõitsime tahtmatult jänest :)
Hotelli leidsime kiirelt.Siis väike puhkus ja otsustasime Bergamo linna peale jalutama minna.Päris kehv on Taimaa +30 kraadi pealt tulla tagasi Itaalia +7 kraadisesse ilma.Lisaks polnud meil kellelgi soojaid riideid kaasas. Pole mõtet neid ju soojal maal 2 nädalat endaga kaasas kanda. Niisiis külmetasime,hüppasime kuskile linnaliini bussi peale ja sõitsime mingi suure kaubanduskeskuse juurde,kus shoppasime ja tegime lõunasöögi.
Järgmisel päeval 7.05 lendasime Riiga ja Riiast autoga Võrru.
 Ja olimegi tagasi oma külmal ja kõledal kodumaal.

No comments:

Post a Comment